visitor 0 Posted December 19, 2009 Jel neko imao problem da Stilo ne pokazuje tacno spoljasnju temperaturu?Jutros na TV-u pise -11, a moj stilo pokazuje +6.5 stepeni. U voznji se malo spustila, ali tek do +3... Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 421 Posted December 19, 2009 ^^^ Ej, sad mi je lakse! Nisam jedini sa ovim problemom.Pa upravo sam ja to pitao danas!Samo sto kod mene bilo+3 pa polako padalo...Vidi ovo>http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index....rt=#entry663621Ajmo ljudi, ovo je vec ozbiljna tema... Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted December 19, 2009 jutros -11C meni isto pokazuje minus -6,5C p.s.znam kome sigurno pokazuje tacno :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Damjanović 10 Posted December 19, 2009 Boki ne znam da li ti vozilo stoji zaklonjeno iza neke zgrade, ili možda u dvorištu... Razlika od par stepeni je vrlo moguća, jer se temperatura meri na otvorenom prostoru meteoroloških stanica, pa se stoga dešava da su leti recimo temperature po nekoliko stepeni niže od gradskih, a zimi opet po nekoliko stepeni niže od gradskih. Obrati pažnju kolika ti je temperatura kada budeš prelazio Brankov most, na radiju ćeš čuti podatak o "zvaničnoj" temperaturi-možda će biti razlika +/- jedan stepen. Ja iz zatvorenog i kućama zaklonjenog dvorišta izlazim sa -6 na displeju, a kad se nadjem na otvorenom prostoru - recimo oko donjeg Kališa - eto -11!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 421 Posted December 19, 2009 jutros -11C meni isto pokazuje minus -6,5C p.s.znam kome sigurno pokazuje tacno :lol: Odaj nam tajnu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bokija 83 Posted December 19, 2009 Kad god prolazim pored pumpe koja ima displej sa cenama i temperaturom ja uporedim i uvek je isto.To je mnogo merodavnije jer i ti i uporedni instrument citate sa istog mesta.A sta oni javljaju na radiu i TV.to su neke druge price.Ako vas zanima tacnost vaseg instrumenta,poredite ga sa onima kraj puta na benzinskim pumpama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9675 Posted December 19, 2009 ...brljavi senzor spoljne temperature koji je u desnom retrovizoru.Mada, ima razlike od par stepeni između one koju čujemo na TV-u i one stvarne...Ali, ako je ta razlika veća..onda brljavi. Bilo je ljudi kojima je prijavljivao oooogromne razlike...Popravi se sam od sebe kada otopli... ..uglavnom... Quote Share this post Link to post Share on other sites
etibor 21 Posted December 19, 2009 Najverovatnije je sam senzor u retrovizoru pun blata i leda, kao što kaže nesha kada otopli popraviće se. Kada otopli uzmite malo i operite senzor. Sa donje strane ima dve rupice, možete špricem ili nečim drugim da malo uprskate vodu "u senzor", da se malo opere blato koje je na njemu. Ali ovo nemojte raditi kada je napolju minus... Quote Share this post Link to post Share on other sites
nidza 634 Posted December 19, 2009 Tako je, operite senzor.BTW, juče u neviđenoj magluštini kod Ostružnice mi je očitao -15.5, a tačan je. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 421 Posted December 19, 2009 ^^^ Hvala na savetu, ce ga spricnem cim otop(l)i...A kako je krenulo mozda na prolece pozzz Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted December 20, 2009 veceras proveri,stilo pokazuje -10.5C na pumpi -10.5C sto dalje implicira da je tacan Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 421 Posted December 20, 2009 ^^^ proverio, pokazivo -10.5 kad sam upalio pa sve do -17 u 22h !!!!!!!!!!P.S. danas sam malo plaknuo senzor! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Blueshadow 0 Posted December 21, 2009 ^^^ Cime? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan73 421 Posted December 21, 2009 ^^^ verovao ili ne, toplom vodom - odledio ga!pozzz Quote Share this post Link to post Share on other sites
Terza 2 Posted February 1, 2010 Ja sam u pocetku mislio da nije tacan jer se temperatura skoro uvek razlikovala od one koju vidim na Tv-u ili cujem na radiju, zapravo u autu sam uvek video visu. Medjutim kada prolazim pored pumpi ili uporedim sa nekim drugim autom, javi se razlika od maximum 1 stepen Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6055 Posted April 27, 2010 Imam mali problem, od kako sam uzeo stila pre 20-ak dana pokazivac temperature spoljasnje ne funkcionise, tj. radi on lepo, ali pokazuje mnooogo povisene stepene, danas je recimo varirala od 55.5 C do 65 C i tako , uglavnom mnogo poviseno... Sta mi je raditi, da li je neko imao isti ili slican problem, znam samo da se senzor nalazi u desnom retrovizoru, nista vise, krenuti odatle, ili spoj mozda na vratima, sta kazete? Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted April 27, 2010 ako ga drzis na suncu normalno je da pobrljavi Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted April 27, 2010 pa kako sam ja cuo skini taj senzor u desnom retrovizoru i ocisti ga hoce to da se desi zbog prljavstinetoliko koliko ja znampa i kod mene bude na suncu pa ne pokazuje vise od 30 stepeni :question: Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6055 Posted April 27, 2010 (edited) ako ga drzis na suncu normalno je da pobrljaviAih, pa koliko kola stoji na suncu pa nemaju svi isti problem... stalno onda brljavi, nikada temp. nije isla ispod 50Ovaaaj, ogledalo retrovizora, kako je zakaceno nazad? Samo mi fali da ga slomim... Edited April 27, 2010 by milutin-NS Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted April 27, 2010 (edited) rekao sam da je normalno,tj da se desava sto nikako ne znaci da je obavezno ako je na suncu da mora da pobrljavi neka proba prvo hlad ako nista onda ciscenje trebalo bi da pomogne jer ako je crko nemas ga novog morao bi da juris otpade pa sa drugog retrovizora da skidasedit:^^^^skida se poklopac retrovizora Edited April 27, 2010 by boki Quote Share this post Link to post Share on other sites
yarhead 1 Posted April 27, 2010 boki kako se to skida jel to onaj "pipak" na retrovizoru sa donje strane on se odvrne Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 10 Posted April 27, 2010 jeste taj pipak,neko je pisao o tome na forumu kako je uspeo da ocisti tj.da dodje do njega mislim nisam siguran kada se skine poklopac retrovizora da moze da mu se pridje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6055 Posted April 27, 2010 ^^^ Ahaaa, znaci prvo pipak, to sam video ali rekoh ajd prvo da pitam sta ciniti...Idem odmah da probam da li se moze samo time nesto dobiti...Merci Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6055 Posted April 27, 2010 Skinuo i poklopac i ogledalo, ali ne kontam sta da radim sa pipkom, unutar retrovizora je samo parce plastike, nije mi jasno ni sta da ocistim, ni kako...Ovde mi moze pomoci samo neko ko je vec imao isti problem i ko je uspeo sam da ga resi Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9675 Posted April 27, 2010 ...Ovde mi moze pomoci samo...Pretraga Foruma :Spoljasnja temperatura''...uzmite malo i operite senzor. Sa donje strane ima dve rupice, možete špricem ili nečim drugim da malo uprskate vodu "u senzor", da se malo opere blato koje je na njemu. Ali ovo nemojte raditi kada je napolju minus...''Spojiću ove dve teme... Quote Share this post Link to post Share on other sites