strcentar 1 Posted April 21, 2010 Danas, preko prelaska preko jedne neravnine ukljucio mi se ventilator u kabini a bio je u poziciji 0.I sada radi ovako:Pozicija 0 radi u 4. brziniPozicija A radi u 1. brziniPozicija 1 u drugojpozicija 2 u 3.a pozocije 3 i 4 u cetvrtoj brzini.Na ekranu se ispisuje Error Cli.Da li se nekome ovo desavalo, kako se otklanja kvar, sta je u pitanju?U pitanju je automatska klima na Marei (verovatno je ista na Bravo/a). Quote Share this post Link to post Share on other sites
mikisxy 7 Posted April 21, 2010 cest problem kod njih je prekidac ventilatora tako da moze lako da to bude u pitanju Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted April 21, 2010 Tako je. U vecini slucaja moze i da pomogne "tesnjenje" utikaca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
strcentar 1 Posted April 22, 2010 @ MartiniPojasni mi malo to tesnjenje utikaca. Nejasan si mi skroz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kaskabgd 73 Posted April 24, 2010 To se i meni desava ponekad iz cista mira,ne cesto.Samo ga 3-4 puta okrenem sa 0 na 4 i ono stane Quote Share this post Link to post Share on other sites
strcentar 1 Posted April 24, 2010 ^^^ Probacu i to cim mi se cale vrati sa posla.Jedan drug mi je rekao da je u pitanju digitalni reostat, i da ga ne diram dok ne vrisne skroz. (dok ne pocne da radi samo u cetvrtoj brzini) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martini 11 Posted April 24, 2010 @ MartiniPojasni mi malo to tesnjenje utikaca. Nejasan si mi skroz.Malom iglicom,ali dovoljno jakom probaj buksne u utikacu malo da potesnis. Quote Share this post Link to post Share on other sites
strcentar 1 Posted April 24, 2010 @ MartiniHvala probacu i to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
predrag&marea 0 Posted April 25, 2010 Ako ces to vec da diras,otvori i prekidac(lako ga je otvoriti) i ocisti kontakte,ali nikako alkoholom.Taj zez sa prekidacem je cest problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stevand 23 Posted September 24, 2010 kod mene isti problem moze mala pomoc kako se skida prekidac ventilatora kabine Quote Share this post Link to post Share on other sites
koshke 0 Posted September 24, 2010 http://www.bravo-guide.co.uk/photogal/guidepics/centerdashpart.pdfPogledaj pa probaj...Samo nisam siguran da li je sve ovo potrebno, jer dok sam popravljao hladnjace primetio sam da se prekidaci vide iznutra sa suvozaceve strane. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stevand 23 Posted September 25, 2010 nisam jos probao ali ovo ce mi puno pomoci i valjda ce biti dovoljno samo ciscenje prekidaca!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dr. Tuborg 37 Posted September 25, 2010 To se i meni desava,kad je u poziciji 0 duvka malo...ako pomogne ciscenje kontakt sprejem da probam onda i ja. Quote Share this post Link to post Share on other sites
koshke 0 Posted September 25, 2010 Ako budes probao to sa sprejom...pusti Post da li je imalo efekta...ceka me i ta popravka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted September 25, 2010 Haha, i ja imam isti problem na mom bravu, to je bas neki problem kod nas, hmmm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
stevand 23 Posted September 29, 2010 nista nisam dirao sve cekam da opet pocne da zeza ali vec duze vreme je ok! ako se ponovo desi ne gine mu rastavljnje!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
zomsi 0 Posted December 16, 2012 (edited) U jednom trenutku ventilator je počeo da duva na najjače (ventilator kabine), ne može da se isključi na prekidač, ne pomaže ni skidanje kabla, ne reaguje na prekidač oodešavanja temperature-ne otvara toplo, prekidač klime pali lampicu, ali ne radi, pritiskom na prekidač za merenje spoljne temperature ništa se ne dešava-nema ništa na displeju, znači ventilator jedino mogu da ugasim tako što izvadim osigurač. Inače model maree je HLX, klima ima položaj-AUTO na prekidaču za ventilator i samo je hlađenje preko klime.Da li ima neko ideju šta je u pitanju, neki lik mi je rekao da postoje tri mala sklopa elektronike-mini kompijuteri, te da je možda neki od njih riknuo. Ako neko zna o čemu se radi ili bar gde se nalaze ti sklopovi elektronike, neka pomaže.Pozdrav forumašima! Edited December 16, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
asajfar 0 Posted January 31, 2013 Može li neko da me upiti kako mogu da izvadim ventilator kabine. Rade mu sve četiri brzine ali pri radu cvili do besvesti. U pitanju je Fiat Brava 1.8 elx. Hvala unapred. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jovo 0 Posted January 31, 2013 Pogledaj ovdje: http://www.bravo-gui...terdashpart.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
asajfar 0 Posted February 2, 2013 Pogledaj ovdje: http://www.bravo-gui...terdashpart.pdfOvo prikazuje kako doći do prekidača i ostalih delova na prednjoj konzoli. Meni se čini da se ventilator kabine čuje negde desno kod pretinca za "rukavice". Quote Share this post Link to post Share on other sites
zomsi 0 Posted February 11, 2013 (edited) U jednom trenutku ventilator je počeo da duva na najjače (ventilator kabine), ne može da se isključi na prekidač, ne pomaže ni skidanje kabla, ne reaguje na prekidač oodešavanja temperature-ne otvara toplo, prekidač klime pali lampicu, ali ne radi, pritiskom na prekidač za merenje spoljne temperature ništa se ne dešava-nema ništa na displeju, znači ventilator jedino mogu da ugasim tako što izvadim osigurač. Inače model maree je HLX, klima ima položaj-AUTO na prekidaču za ventilator i samo je hlađenje preko klime.Da li ima neko ideju šta je u pitanju, neki lik mi je rekao da postoje tri mala sklopa elektronike-mini kompijuteri, te da je možda neki od njih riknuo. Ako neko zna o čemu se radi ili bar gde se nalaze ti sklopovi elektronike, neka pomaže.Pozdrav forumašima!Operacija uspešno izvršena, riknula je elektronika za klimatizaciju i ventilaciju, crna kutija sa dva džeka ispod pepeljare zakačena. Promenjena i sve radi, cena 500din (kreće se od 500-2500), tako da ako neko ima slični ili isti problem da zna kako da ga reši. Evo islike dela. 15 min posla, samo treba da se pomeri plastika gde je menjač i ručna-3 šrafa. Edited February 11, 2013 by zomsi Quote Share this post Link to post Share on other sites
zomsi 0 Posted February 11, 2013 skini kasetu-pregradu za rukavice i videćeš tu ventilator u crnom kućištu, ne skida se celo kućište nego se odozdo taj deo sa ventilatorom okrene u jednu stranu i onda izađe na dole ventilator, a kućište ostane na mestu. Pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
enchy 0 Posted May 13, 2013 (edited) Imam problem sa magljenjem prednje šajbe i prozora toko hladnog i vlažno vremena.Često mi se to dešava u zimskom periodu kada mi zamagli prednja šajba. Probao sam i sa ventilatorima uključivanjem toplo i hladno i sa otvaranjem prozora ali ništa... Imam problem sa ventilatorom u kabini.radi jedno vrijeme i samo stane. želim sam da ga napravim jer imam osjećaj da me majstor konstantno levati i uzimam mi pare bezveze.Vozio sam 3-4 puta i uvjek mi uzima pare za istu stvar.radi 2-3 mjeseca i opet samo stane. Neki dan sam gledao osiguraće i osigurać je ok.Krenuo sam prema prekidaču da vidim imali struje do prekidaća ali mi je jako komplikovano da dođem ko kontakta na prekidaću. tačnije ne znam ni kako ću više doći do njega (kontakti prekidaća).Razmišljo sam i ispitati i ventilator da vidim imali struje do ventilatora ali ni to ne mogu/ne znam skinuti. Ima li ko kakav savjeta šta da radim? Edited May 13, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9697 Posted May 13, 2013 Ako ti taj problem sa magljenjem nije povezan baš sa problemom oko ventilatora kabine, pogledaj onda ovu temu:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=39985 Pogledaj i ovu srodnu:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=46687 A, prvo pročitaj sve postove (odgovore) napisane u temi na kojoj smo gde je tvoja spojena. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Levenstein021 0 Posted August 16, 2013 U jednom trenutku ventilator je počeo da duva na najjače (ventilator kabine), ne može da se isključi na prekidač, ne pomaže ni skidanje kabla, ne reaguje na prekidač oodešavanja temperature-ne otvara toplo, prekidač klime pali lampicu, ali ne radi, pritiskom na prekidač za merenje spoljne temperature ništa se ne dešava-nema ništa na displeju, znači ventilator jedino mogu da ugasim tako što izvadim osigurač. Inače model maree je HLX, klima ima položaj-AUTO na prekidaču za ventilator i samo je hlađenje preko klime.Da li ima neko ideju šta je u pitanju, neki lik mi je rekao da postoje tri mala sklopa elektronike-mini kompijuteri, te da je možda neki od njih riknuo. Ako neko zna o čemu se radi ili bar gde se nalaze ti sklopovi elektronike, neka pomaže.Pozdrav forumašima!Operacija uspešno izvršena, riknula je elektronika za klimatizaciju i ventilaciju, crna kutija sa dva džeka ispod pepeljare zakačena. Promenjena i sve radi, cena 500din (kreće se od 500-2500), tako da ako neko ima slični ili isti problem da zna kako da ga reši. Evo islike dela. 15 min posla, samo treba da se pomeri plastika gde je menjač i ručna-3 šrafa. Pozdrav! Da li možda možeš da mi pomogneš da kupim ovaj iszi deo(i meni jer riknuo). Quote Share this post Link to post Share on other sites