vicent 1291 Posted February 13, 2013 Možda će nekoga interesovati, a nikako ne može da škodi. Volan kod Fiata zna da se prilično ofuca,a presvlačenje kožom je papreno (60-70eur),navlake koje se prodaju su (meni) užasne, i ja nadjoh solomonsko rešenje! Na buvljaku "Bubanj potok",subotom,u 5-6 redu od glavnog ulaza,prodaje gotove,iskrojene,prošivene,sa izbušenim rupicama,kožne (prava koža) obloge,raznih prečnika. U kompletu ide još i konac i kriva igla za prošivanje! Ja nisam hteo da šijem crnim koncem iz kompleta,već sam u farbari kupio klupko crvenog,zidarskog konca (za obeležavanje). Obloga se nakvasi u mlakoj vodi,nategne se i navuče na volan, i zatim prošije.Ja sam prošivao paralelno, a drugar je na svom išao cik-cak. Obloga košta 1000din., a ko hoće drugu boju konca,još 200din. Nije profi, ali je pristojno!Pozz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3661 Posted February 13, 2013 Nije ruzno. Moze da prodje. Sta vise , sasvim ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maky985 0 Posted February 13, 2013 skroz je ok Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zvukoljub 0 Posted February 13, 2013 meni je ovo super Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenad1981 4 Posted March 12, 2013 Evo kako to izgleda kod mene Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted March 13, 2013 Nemojte da se ljutite, ali meni je ovo skroz bezveze.Zanatski je loše odrađeno (amatarizam je više nego očigledan) ali posebno "bode oči" nesklad gumirano / plastičnog volana sa kožnom navlakom.Mislim da bi sve izgledalo mnogo, mnogo lepše da su kožom obloženi i kraci volana. Na primer kao što je odradio ovaj lik na Dačiji http://www.dodaj.rs/f/2E/35/4wick34q/oblaganjevolana-uputstvo.pdf Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiroslavL 0 Posted March 13, 2013 Ovo na Dačiji izgleda baš,baš dobro !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
nenad1981 4 Posted March 14, 2013 (edited) Nemojte da se ljutite, ali meni je ovo skroz bezveze.Zanatski je loše odrađeno (amatarizam je više nego očigledan) ali posebno "bode oči" nesklad gumirano / plastičnog volana sa kožnom navlakom.Mislim da bi sve izgledalo mnogo, mnogo lepše da su kožom obloženi i kraci volana. Na primer kao što je odradio ovaj lik na Dačiji http://www.dodaj.rs/...na-uputstvo.pdfPa gde si bio do sad???Ali jako zeznuto, treba ti i mašina za šivenje! Edited March 14, 2013 by sone Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailovic 31 Posted March 14, 2013 Odavno sam naleteo na ovo uputstvio. Mislim da može da se odradi i bez mašine za šivenje, posebno ako se ne ide na dvobojnu varijantu. Onaj jedan šav od 5 cm može da se odradi i ručno.Ja na lanči imam kožni volan, ali redovno koristim navlake. Može da se obriše / opere, a kad se ofuca baciš i kupiš novu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ViktorBG 84 Posted March 14, 2013 Ja bih ovako nesto , svidja mi se crveni detalj Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20083 Posted March 14, 2013 (edited) Ja na lanči imam kožni volan, ali redovno koristim navlake. Može da se obriše / opere, a kad se ofuca baciš i kupiš novu.Meni su sve te navlake . Ne kapiram za sta cuvate kozne volane, valjda je poenta uzivati u svemu sto auto nudi, naravno uz normalno odrzavanje ? Treba bas da se izgazi kilometara i kilometara da bi se kozni volan pohabao.Ja sam pre neku godinu uzeo nov kozni volan za Stila (zbog ugradnje MF komandi), i dalje je maltene u istom stanju. Na Xsari je takodje koznjak, koji se odlicno drzi.I na kraju krajeva, i da se volan bas toliko ofuca, a niste vicni da to uradite sami (kao sto i sam to ne bih radio, pretpostavljam da bi se provalilo sa kilometar da je amaterski rad u pitanju) - evo npr. Smeker na forumu radi presvlacenje u kozu za 30 EUR. Kod Sove vec da se izivljavas, za tih 60-70 EUR koje gore pominjete... Edited March 14, 2013 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
VladaNS 2 Posted March 14, 2013 kakav šampion, svaka čast za trud. Ovakvo dobro upustvo još nisam video Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted March 14, 2013 navlaku stavljam na propao volan,nov vozim! isto tako nisam razumeo kevu kad u kucu stigne nov kauc! prvo bira dezen 100god, a onda ode i kupi neki prekrivac, naravno uzasan! na pitanje sta ce ti odgovara, pa da sacuvamo kauc, znas, bolje da habamo prekrivac! pa kome bre cuvas kauc?! za sta ga bre cuvas??? za deponiju? kad ga bacis da bude najlepsi???to isto mislim i o presvlakama za sedista! ja da trljam bulju o kartonsku presvlaku, da bi onaj posle mene mogao da se baskari u skoro pa novim sedistima??? aaa pa ne moze to tako! Quote Share this post Link to post Share on other sites
ivan.ik 625 Posted March 14, 2013 Higijena, slušaj kevu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20083 Posted March 14, 2013 To vazi i za volan ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
freemen 19 Posted March 14, 2013 Na daciji je odradjeno sasvim ok stim sto je u pitanju skaj takozvana eko koza koje je mekana i vrlo lako se sije i zateze.Sa pravom kozom pogotovo debljom stvari su mnogo komplikovanije, onaj deo oko uzimanja mera je bas dobro objasnjen. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted March 14, 2013 To vazi i za volan ?da, i za volan! da ga jewem ja cu da ga ogulim i iskrzam i osakatim, ja cu da se trljam o pravu i mekanu kozu, a sledeci vlasnik nek se mlati sa navlakama! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pozarevljanin 0 Posted March 15, 2013 mislim isto sto i kolega.jankovic. pogotovu kada kupis nov auto.valjda sam ga kupio da ja uzivam u voznji a ne da cuvam volan i sedista za buduceg gazdu Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted March 15, 2013 pa nego kako! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3661 Posted March 15, 2013 Aj' da ne budete usamljeni u svojim fetisima ! Evo i mene ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted March 15, 2013 e pa dobro dosao! Quote Share this post Link to post Share on other sites
beli_Punto 123 Posted March 15, 2013 navlaku stavljam na propao volan,nov vozim! isto tako nisam razumeo kevu kad u kucu stigne nov kauc! prvo bira dezen 100god, a onda ode i kupi neki prekrivac, naravno uzasan! na pitanje sta ce ti odgovara, pa da sacuvamo kauc, znas, bolje da habamo prekrivac! pa kome bre cuvas kauc?! za sta ga bre cuvas??? za deponiju? kad ga bacis da bude najlepsi???to isto mislim i o presvlakama za sedista! ja da trljam bulju o kartonsku presvlaku, da bi onaj posle mene mogao da se baskari u skoro pa novim sedistima??? aaa pa ne moze to tako!Moram da dovedem kevu da procita ovo. Objasnio si ga u par recenica !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
kolega.jankovic 24 Posted March 15, 2013 pa brate, to ti je 20god iskustva u jednom postu Quote Share this post Link to post Share on other sites